Afacerile din industrie au urcat cu 4,1% in octombrie, insa comenzile au scazut

de Dragos Comache     HotNews.ro
Joi, 4 decembrie 2008, 11:56 Economie | Companii

Volumul cifrei de afaceri din industrie, a crescut in luna octombrie cu 4,1% fata de luna precedenta si cu 7,3% comparativ cu luna corespunzatoare din anul anterior, potrivit datelor Institutului National de Statistica (INS). In ceea ce priveste comenzile noi din industrie, acestea s-au redus cu 3,6% comparativ cu luna octombrie, iar fata de luna corespunzatoare din anul anterior, acestea au urcat cu 18,4%.

Cifra de afaceri din industrie, in luna octombrie comparativ cu luna precedenta, a fost mai mare pe total industrie cu 4,1%, crestere sutinuta de toate sectoarele industriale. Astfel, afacerile in industria energiei electrice si termice, gaze si apa a avansat cu 11,9%, in vreme ce in industria extractiva si industria prelucratoare au urcat cu 3,5%, respectiv 3,2%.

Pe marile grupe industriale cresteri ale cifrei de afaceri s-au inregistrat in industria energetica (+9,8%), industria bunurilor de capital (+8,0%), industria bunurilor de folosinta indelungata (+3,0%) si industria bunurilor intermediare (+1,7%). Industria bunurilor de uz curent a scazut cu 0,9%.

Comparativ cu aceeasi luna a anului trecut, cifra de afaceri din industrie a avansat pe ansamblu cu 7,3%, sustinuta de cresterile din industria energiei electrice si termice, gaze si apa (+12,9%) si industria prelucratoare (+6,9%). Industria extractiva a inregistrat o scadere de 1,5%.

Pe marile grupe industriale majorari ale cifrei de afaceri s-au inregistrat in industria bunurilor de capital (+22,7%), industria bunurilor de folosinta indelungata (+9,9%) si industria bunurilor de uz curent  (+5,0%), in vreme ce afacerile din industria bunurilor intermediare s-a diminuat cu 1,1%.

Comenzile din industrie s-au redus cu 3,6% in octombrie

Comenzile noi din industrie s-au redus cu 3,6% in octombrie, comparativ cu luna precedenta, scaderi inregistrandu-se in industria bunurilor de capital (-9,6%) si industria bunurilor de uz curent (-5,6%). In acelasi timp, in industria bunurilor de folosinta indelungata (+5,8%) si industria bunurilor intermediare (+2,9%) s-a inregistrat o crestere a comenzilor.

Fata de aceeasi luna a anului anterior, comenzile din industrie au crescut cu 18,4%, avans sustinut de toate marile grupe industriale. Astfel, comenzile din industria bunurilor de capital au urcat cu 20,7%, iar cele din industria bunurilor de folosinta indelungata au urcat cu 17,9%. In industria bunurilor intermediare comenzile noi au avansat cu 10,8%, iar cele din industria bunurilor de uz curent cu 2,3%.

[P] Camera Consultantilor Fiscali organizeaza examen de atribuire a calitatii de consultant fiscal sau de consultant fiscal asistent in Bucuresti, in data de 4 noiembrie 2017

Camera Consultantilor Fiscali este organizatia profesionala de utilitate publica care coordoneaza activitatea de consultanta fiscala din Romania si are in evidenta peste 5.500 de membri la nivel national. Inscrierile la examen se fac in perioada 2 octombrie 2017 - 20 octombrie 2017 pe site-ul http://www.ccfiscali.ro/.

207 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Vineri