Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a decalat, pentru a doua oara, termenul de depunere a ofertelor de cumparare a pachetului de actiuni detinut la Avioane Craiova, pana la data de 30 ianuarie 2009, se arata intr-un comunicat al institutiei. AVAS a luat aceasta hotarare ca urmare a solicitarii venite din partea unui potential investitor ce a achizitionat Dosarul de Prezentare, respectiv Alenia Aeronautica Italia.

Totodata, perioada de acces la Camera de date organizata la sediul Avioane Craiova se va prelungi pana la data de 29 ianuarie 2009.

Celelalte elemente ale anuntului de vanzare publicat in presa interna, cat si in cea internationala, raman neschimbate.

Pe langa Alenia Aeronautica, Dosarul de Prezentare a mai fost achizitionat si de sucursala din Bucuresti a companiei americane EPS Inc. Tinton Falls.

AVAS precizeaza ca documentele de participare se vor deschide in data de 30 ianuarie 2009, ora 12:00, la sediul AVAS din Bucuresti in prezenta tuturor ofertantilor.

Avioane Craiova a fost infiintata in anul 1972, avand ca principal domeniu de activitate constructia si reparatia de aeronave si nave. Compania este unicul producator de aeronave de tip militar din sistemul industriei aeronautice romanesti si al avionului de scoala si antrenament IAR 99 SOIM, compatibil cu standardele NATO, destinat Fortelor Armate Romane.

Societatea poate desfasura activitati de intretinere si reparare autovehicule, constructii metalice si parti componente, lucrari de instalatii electrice, izolatii si protectie anticoroziva, activitati de proiectare, urbanizare si alte servicii tehnice, cercetare, ­dezvoltare si alte activitati.