Peste 1.700 de salariati ai Electrica, reprezentand 9,5% din totalul angajatilor, vor parasi voluntar compania, acestia urmand a primi salarii compensatorii in valoare de 90 milioane de lei, potrivit lui Catalin Stancu, directorul pentru afaceri corporatiste din cadrul companiei, citat de Mediafax. Cei 1.725 de salariati apartin filialei de servicii si mentenanta Electrica Serv.

Catalin Stancu a spus ca proiectul a fost aprobat de actionarul majoritar al Electrica si are acordul salariatilor, fiind motivat, partial, de criza financiara. Mentinerea in continuare a acestor salariati ar genera pierderi companiei.

Totodata, Electrica nu exclude adoptarea altor masuri de eficientizare, daca efectele crizei financiare vor fi mai puternice.

Electrica este distribuitor si furnizor de energie electrica detinut de stat prin Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului. Compania detine trei filiale de distributie si furnizare de energie electrica: Electrica Transilvania Nord, Electrica Transilvania Sud, Electrica Muntenia Nord, precum si prin filiala de servicii si mentenanta Electrica Serv.