Companiei Unita i s-a revocat interdictia de a incheia asigurari incepand de luni, 15 decembrie, conform a doua decizii luate de catre Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA), a anuntat asiguratorul. Luna trecuta, autoritatea a decis interzicerea temporara a activitatii Unita, deoarece schimbarile efectuate in cadrul companiei prin preluarea acesteia de catre Uniqa nu au obtinut acordul prealabil al CSA.

Potrivit anuntului Unita, confirmat luni de catre CSA, prin doua decizii ale Comisiei date pe 11 si respectiv 12 decembrie, asiguratorul isi poate relua activitatea incepand cu 15 decembrie 2008. Aceleasi decizii au confirmat si consiliul de supraveghere si directoratul companiei, structuri a caror componenta a fost anuntata Comisiei la mijlocul lunii noiembrie.

Astfel, consiliul de supraveghere confirmat al companiei este format din: Andreas Branstetter, presedinte, Karl Unger, membru, Wolfgang Kindl, membru, Johannes Porak, membru. Directoratul confirmat este format din: Ileana Horvath, presedinte si Alfred Vlcek, vicepresedinte.

Radu Vasilescu a fost numit director regional pentru tarile central est-europene. In conformitate cu deciziile CSA, compania va depune spre aprobare dosarele celorlalti membrii ai conducerii, in termenul legal prevazut.

Consiliul Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) a decis pe 25 noiembrie interzicerea temporara a activitatii Unita, deoarece noii actionari (Uniqa International Beteiligungs – Verwaltungs si Uniqa International Versicherungs Holding) nu au solicitat si obtinut aprobarea din partea autoritatii, conform legislatiei in vigoare. Masura a fost luata si pentru schimbarile efectuate de noii actionari la nivelul conducerii companiei fara a obtine in prealabil aprobarea autoritatii.

La inceputul luni noiembrie, Vienna Insurance Group (VIG) a anuntat ca a finalizat vanzarea catre grupul austriac Uniqa a pachetului majoritar de actiuni detinut in cadrul Unita, dupa ce a obtinut acordul din partea autoritatilor de supraveghere a asigurarilor si din domeniul concurentei. Tranzactia a primit si acordul Consiliului Concurentei.

Pe piata de asigurari din Romania, Unita are o cota de piata de 6,5%, cu o cifra de afaceri de 142 milioane euro in 2007, 850 de angajati si circa 550.000 clienti.