Firma internationala de avocatura Clifford Chance si cea locala Badea & Asociatii au anuntat miercuri ca au agreat sa fuzioneze, se arata intr-un comunicat al celor doua companii. Fuziunea isi va produce efecte incepand cu 1 mai 2009, dupa aprobarea acesteia de catre parteneriatul global al Clifford Chance.

Clifford Chance a deschis un birou in Bucuresti in 2006 pe baza asocierii cu Badea & Asociatii, la acea data reprezentantii celor doua firme anticipand ca o fuziune se va realiza in urmatorii trei ani.

Biroul comun din Bucuresti al celor doua firme are in prezent patru parteneri si 50 de avocati, iar in urma fuziunii va opera sub numele "Badea Clifford Chance". Biroul va fi in continuare condus de Daniel Badea in calitate de Managing Partner.

Clifford Chance este prezenta in Europa Centrala si de Est din anul 1991, cand a fost infiintat biroul din Moscova. De atunci, prezenta regionala a crescut in mod constant, ajungand sa cuprinda 36 de parteneri si peste 320 de avocati in birourile din Bucuresti, Budapesta, Moscova, Praga, Varsovia si Kiev. La nivel global firma are 30 de birouri in 21 de tari si peste 3800 de avocati.

Badea & Asociatii a fost fondata de catre Daniel Badea si Nadia Badea in anul 2002.