Secretarul general al Federatiei Generale a Sindicatelor „Familia”, Nicolae Fenesan, a declarat joi, pentru NewsIn, ca Bechtel a devansat cu o zi consultarile privind concedierea a 2.300 de angajati si le considera drept un subiect inchis.

"Am fost chemati azi (joi, 18 decembrie - n.r.) la Bechtel, pentru ca maine sefii companiei au bilete de avion sa mearga acasa. Am mers, insa, din pacate, rezultatele au fost aceleasi. Ne-au aratat, de la distanta, acte privind datoriile statului si dumnealor considera ca procedura de consultare a sindicatelor a fost indeplinita", a declarat Fenesan, referindu-se la faptul ca americanii se pregatesc sa notifice Agentia Judeteana de Ocupare a Fortei de Munca Cluj si Inspectoratul Teritorial de Munca Cluj cu privire la concedierea in masa a salariatilor.

Sindicalistul a spus ca sindicatul nu este convins de datoriile pe care Bechtel le invoca, motiv pentru care a stabilit marti o inalnire la CNADN pentru a verifica exact despre ce sume este vorba.

"Daca CNADN confirma ca nu are datorii, inseamna ca motivele invocate de Bechtel pentru disponibilizarea angajatilor sunt o mare minciuna si avem o problema", a subliniat Nicolae Fenesan.

El a afirmat ca va astepta sa vada reactia ITM Cluj la notificarea de concediere, insa sindicatul este pregatit sa atace in instanta procedura de concediere, deoarece nu respecta legile din Romania, in conditiile in care sidicalistii nu sunt convinsi ca motivele invocate de Bechtel sunt reale.

Bogdan Sgarcitu, directorul de comunicare al companiei Bechtel, nu a putut fi contactat joi.

Bechtel a anuntat saptamana trecuta ca va trece la disponibilizarea a 2.300 de angajati, deoarece Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale (CNADN) ii datoreaza 27 de milioane de euro.