Compania Fiat va plati 17,8 milioane de dolari pentru a pune capat unui proces in Statele Unite, fiind acuzata ca o serie de subsidiare ale sale au dat mita pentru a obtine contracte guvernamentale sub regimul lui Saddam Hussein, potrivit Bloomberg. Fiat nu a admis, dar nici nu a respins faptul ca subsidiarele sale au dat mita pentru a castiga aceste contracte.

Grupul italian va evita punerea sub acuzare in urma platii unei amenzi de 7 milioane de dolari catre Departamentul de Justitie. Totodata, Fiat va plati 7,21 milioane de dolari comisiei valorilor mobiliare din SUA (Securities and Exchange Commission) pentru profiturile realizate din aceste contracte si o amenda de 3,6 milioane de dolari.

Potrivit unui comunicat al SEC si al Departamentului de Justitie, Fiar ar fi platit guvernului irakian, in perioada 2000 - 2003, aproximativ 4,3 milioane de dolari pentru a obtine un contract de furnizare de camioane si cisterne de combustibil. Compania a ascuns aceste plati, pentru a evita restrictiile din cadrul programului Natiunilor Unite "Petrol contra hrana".

In anul 2005, un raport al ONU arata ca 2.253 de companii au facut plati ilegale in valoare de 1,8 miliarde de dolari in cadrul acordului "Petrol contra hrana", care a fost creat pentru a ajuta civilii care sufereau din cauza sanctiunilor impuse Irakului, dupa invazia Kuwaitului din 1990.