Rompetrol a majorat, miercuri, cu trei bani pe litru pretul benzinei si al motorinei, a anuntat compania. Tot miercuri si Lukoil membra a grupului rus LukOil, a scumpit preturile medii la benzina si la motorina incepand cu pana la 4 bani/litru.

Astfel, benzina Efix 95 si Euro Super 98 fara plumb vor putea fi achizitionate la preturi de 3,18 lei/litru, respectiv 3,81 lei/litru.

Pretul pentru motorina Efix Diesel va creste la 3,6 lei/litru, in timp ce sortimentul Super Euro 5 va costa 3,57 lei/litru. Totodata, motorina Winter va costa 3,9 lei/litru.

Ultima modificare a preturilor carburantilor a avut loc vineri, cand Rompetrol a majorat tot cu trei bani pe litru pretul benzinei si al motorinei.

Grupul Rompetrol este controlat de KazMunaiGaz din Kazahstan, care detine 75% din actiuni.

LukOil Romania a scumpit benzina si motorina cu pana la 4 bani/litru

LukOil Romania, membra a grupului rus LukOil a scumpit preturile medii la benzina si la motorina incepand de miercuri cu pana la 4 bani/litru, in timp ce pretul litrului de GPL auto a ramas nemodificat.

Benzina COR 95 fara plumb Euroluk costa acum 3,09 lei/litru, iar benzina COR 98 fara plumb Super Euroluk este de miercuri 3,42 lei/litru.

Motorina Euro L Diesel este 3,47 lei/litru, iar pretul litrului de motorina Super Euro L Diesel este neschimbat si costa 3,55 lei.

Anterior, compania a ieftinit pretul mediu la litrul de GPL cu 4 bani/litru, incepand de luni.

Litrul de GPL auto costa tot 2 lei.