Compania americana Apple, producatorul computerelor Macintosh, al dispozitivelor iPod si a telefoanelor portabile iPhone, a depasit inca o data asteptarile analistilor, anuntand un profit istoric de 1,61 de miliarde de dolari pentru ultimul trimestru al lui 2008. Acesta este mai mare cu 1,8% fata de cel inregistrat in aceeasi perioada a lui 2007.

"Chiar si in aceste vremuri dificile, suntem foarte incantati sa anuntam cea mai buna cifra de afaceri si cel mai bun profit trimestrial din istoria Apple", a comentat seful grupului, Steve Jobs, intr-un comunicat de presa.

Apple a depasit pentru prima data 10 miliarde de dolari ca cifra de afaceri trimestriala, ajungand a 10,17 miliarde dolari, scrie presa internationala.

Vanzarile computerelor Macintosh au crescut cu 9% in ultimul an, a dispozitivelor iPod cu 3%, iar cele iPhone cu 88%. Astfel, Apple a vandut peste 22 milioane dispozitive iPod si peste 4 milioane iPhone-uri.

Seful Apple, Steve Jobs, care a anuntat saptamana trecuta ca este in concediu medical pana la sfarsitul lunii iunie, nu a participat la conferinta organizata pentru analiza rezultatelor Apple.

In absenta sa, grupul este condus de numarul doi al companiei, Tim Cook.