Grupul japonez Sony a anuntat joi ca va raporta o pierdere de 2,9 miliarde de dolari (260 miliarde de yeni) pentru anul 2008, datorata scaderii cererii, a aprecierii monedei nationale si a costurilor de restructurare a operatiunilor electronice, potrivit Reuters. Compania si-a revizuit astfel previziunile privind profitul, care pana in prezent prevedeau un castig de 200 miliarde de yeni.

O revizuire a datelor financiare ale companiei era asteptata de analisti, insa este mult mai ampla decat estimarile. Analistii preconizau ca Sony va anunta o pierdere de 100 miliarde de yeni.

Compania a mai mentionat ca va oferi ulterior detalii privind planul de restructurare, insa in prealabil a anuntat ca va integra toata productia de televizoare din Japonia intr-o singura fabrica, urmand sa converteasca celelalte capacitati de productie in centre de distributie. Aceasta restructurare a activitatii va duce la concedierea a aproximativ 2.000 de angajati, cuprinsi insa in planul de reducere a personalului dezvaluit luna trecuta. Acesta prevedea renuntarea la 8.000 de locuri de munca, adica aproximativ 4% din forta totala de munca a Sony.

Actiunile producatorului de electronice au scazut joi cu 2,6%, in vreme ce indicele Nikkei a pierdut 1,9%.