Ursus Breweries, subsidiara a SABMiller, a preluat 71% din actiunile producatorului roman de bere, Bere Azuga, ce detine marcile de bere Azuga si Valea Prahovei, se arata intr-un comunicat al companiei. Reprezentantii Ursus Breweries nu au precizat care este suma platita pentru pachetul de actiuni, insa valoarea activelor brute achizitionate este de 24,8 milioane de euro.

"In conformitate cu legislatia si reglementarile locale, URSUS Breweries va cere aprobarea Consiliului Concurentei si va lansa la momentul potrivit o oferta publica pentru actiunile pe care nu le detine", se mai arata in comunicat.

Compania Bere Azuga, ce are o cota de piata estimata de 0,6%, este listata la Bursa de Valori Bucuresti, pe piata Rasdaq, si are o valoare de piata de 39,2 milioane de lei, la un pret de 7,3 lei, conform valorii de inchidere din data de 28 ianuarie.

Potrivit site-ului BVB, la finele anului trecut, actionarii Bere Azuga erau Moraru Valerii, ce detinea 39,2556% din actiuni, Rombas Trans International, cu 21,3563%, in vreme ce restul actiunilor erau detinute de alte persoane fizice si juridice.

Bere Azuga are un capital social de 13,42 milioane de lei, divizat in 5,37 milioane de actiuni cu o valoare nominala de 2,5 lei.