MGV Distri-Hiper, operatorul hipermarketurilor Auchan in Romania, a obtinut o finantare de 15 milioane euro de la UniCredit Tiriac Bank, pentru deschiderea a doua magazine in Bucuresti si in Suceava, potrivit unui comunicat al institutiei financiare. 10 milioane de euro vor fi folositi pentru achizitia de echipamente de utilare a celor doua magazine situate in zona Militari din Bucuresti, respectiv in cadrul Iulius Mall din Suceava, restul de cinci milioane euro reprezentand capital de lucru.

MGV Distri-Hiper SA a fost fondata in anul 2005 pentru a infiinta si exploata magazine Auchan in Romania si detine in prezent 6 hipermarketuri Auchan si un supermarket. Recent, retailerul francez Auchan a anuntat ca a cumparat 51% din societatea MGV Distri-Hiper, operatorul hipermarketurilor Auchan in Romania. In urma acestei tranzactii, grupul si-a majorat participatia la 100% din capitalul firmei. Expansiuna in Romania va continua si in acest an prin deschiderea a inca doua hipermarketuri Auchan in Timisoara si Constanta.

UniCredit Tiriac Bank, parte din reteaua UniCredit Group, este unul dintre cei mai importanti jucatori de pe piata bancara din Romania, detinand active totale in valoare de 4,5 miliarde de euro la 30 septembrie 2008.