Conducerea Fabricii de Avioane de la Craiova a cerut Autoritatii de Valorificare a Activelor Statului un ajutor de salvare de 14 milioane de lei, pentru a evita falimentul societatii, iar liderul de sindicat al uzinei, Victor Peta, sustine ca este posibil ca salariatii sa iasa din nou in strada, relateaza Mediafax.

Liderul de sindicat de la Fabrica de Avioane Craiova, Victor Peta, a afirmat, marti, ca a avut o intalnire cu ministrul Economiei, Adriean Videanu, si cu ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, carora le-a solicitat sprijinul pentru salvarea societatii.

Potrivit sursei citate, conducerea Avioane Craiova SA a solicitat un ajutor de salvare, prevazut de lege, in valoare de 14 milioane de lei.

"Am solicitat un ajutor de salvare prin care AVAS putea sa acorde societatilor aflate in impas, mai ales ca noi suntem in proces de privatizare. E adevarat ca suma pe care am cerut-o noi, 14 milioane de lei, poate fi considerata mare, dar ea este absolut necesara pentru a ajute la supravietuirea fabricii pentru sase luni", a declarat liderul de sindicat.

Victor Peta a precizat ca banii sunt necesari pentru ca furnizorii Fabricii de Avioane Craiova sa nu solicite insolventa societatii.

"Acesti bani sunt pentru functionarea societatii, pentru plata furnizorilor si salariilor, astfel incat sa nu mai fim pusi in situatia ca orice furnizor de servicii sau materiale sa ceara insolventa societatii", a explicat Victor Peta.

El spune ca dupa trecerea societatii de la AVAS la ministerul Economiei, problemele societatii nu si-au gasit rezolvarea.