Scandalul Sterling saptamana asta a adus 29 de articole. Aflam ca la 100 de kilometri de noi bulgarii au gasit gaze si incep exploatarea la anul. Tariceanu si Iulian Iancu muta rafuiala din Justitie din Sectorul 4 in Sectorul 6.

Iulian Iancu vrea sa schimbe toate legile si ordonantele prin care a fost posibil contractul Sterling. Ma intreb daca au efect retroactiv schimbarile? Si, ca de obicei, parlamentarii au mai facut o comisie.

"Sterling Resources nu este atestata sa deruleze operatiuni petroliere, iar pentru activitatile de explorare din Marea Neagra nu detine acordul de mediu." - Gelu Maracineanu, presedinte ANRM

"Serviciile habar n-au avut de celebrul contract Sterling. Daca raportul Corpului de Control al Guvernului va constata nereguli la intocmirea Ordonantei Sterling, subiectul va fi discutat in CSAT." - Traian Basescu

"Este in plina cercetare. Acum se face expertiza economica cu privire la transformarea contractului de exploatare si partajare a productiei in acord petrolier si de concesionare, pentru a se vedea cat si cum a pierdut statul roman prin tranformarea unui asemenea acord." - Emil Boc

Restul articolelor se invart in jurul celor trei citate fara o concluzie.

Daca nu are acord de mediu si atestat nu este contractul lovit de nulitate? Serviciile sunt tampite sau cum sunt? Cat mai dureaza cercetarea cazului? Ca se tot ancheteaza din 4 februarie.

Eu daca-mi fac o carciuma si n-am atestat de la Sanepid, carciuma e inchisa pe loc si eu iau amenda. Aici se face o comisie parlamentara, se cerceteaza de o luna si jumatate. Si se ajunge la CSAT daca sunt nereguli. Pai sunt nereguli ca le spune chiar seful ANRM.

Cu un pietroi legat de gat Tariceanu se scufunda. Si in jurul lui se invart rechinii. Noroc cu Legea raspunderii ministeriale modificata de Chiuariu.

Citeste si comenteaza pe Romania obiectiva.

Citeste Sterling, investigatie jurnalistica din pat (I), (II), (III)