Societatea americana de asigurari AIG ar fi platit angajatilor sai bonusuri in valoare de 218 milioane de dolari, si nu 165 de milioane de dolari, cum s-a stiut pana in prezent, sustine AP.

Documente obtinute de Procurorul General din Connecticut, Richard Blumenthal, indica faptul ca sumele oferite directorilor AIG sunt cu 32% mai mari decat se stia pana in prezent. Circa 73 de persoane au incasat peste un milion de dolari fiecare, in timp ce 5 directori au primit mai mult de cinci milioane de dolari.

In timpul saptamanii, cifra vehiculata era de 165 de milioane de dolari. AIG a primit de la autoritatile federale ajutoare de peste 170 de miliarde de dolari.

Camera Reprezentantilor din SUA a aprobat, joi, o lege care impune taxe de pana la 90% pentru primele "scandaloase" pe care American International Group, cea mai mare societate de asigurari din lume, salvata in toamna de la faliment din fonduri publice, le-a oferit directorilor sai.

Duminica, oficiali de la Casa Alba si membri ai Congresului american au reactionat puternic la ideea ca AIG ar putea plati bonusuri de milioane de dolari directorilor sai.

Presedintele american Barack Obama a declarat ca va folosi toate mijloacele legale pentru a impiedica gigantul AIG sa plateasca bonusurile, in timp ce secretarul Trezoreriei, Timothy Geithner, a anuntat ca American International Group va trebui sa returneze primele "scandaloase" pe care le-a oferit directorilor sai.