Stiu ca sunt obositor si plictisitor. Sa urmaresti in sase scrieri, saptamanal, acelasi subiect e deja prea mult. Dar eu am exemplul jurnalistilor aia din US care au urmarit un subiect doi ani si au reusit sa doboare un presedinte. Asa ca eventualele acuze de batut apa in piua ma lasa rece. Pentru mine e o problema de perseverenta.

Sa studiem cazul si saptamana asta. S-au scris zece articole in care este pomenit termenul Sterling, de fapt 9 ca sunt doua in Evenimentul Zilei cu acelasi continut dar titluri diferite.

Show-ul incepe cu Vantu care intr-un interviu din Evenimentul Zilei recunoaste ca in publicatiile pe care le poseda a aparut scandalul Sterling si nu neaga ca actualul sef ANRM a aparut ca o consecinta a actiunilor din presa pe care o controleaza, nici nu confirma, problema e a PSD-ului.

In Curierul, Sterling Resources neaga orice lipsa de avize de care era acuzata de Gelu Maracineanu, cetateanul care ajungea sef la ANRM prin pastorirea PSD, fost angajat la Vantu. Aflam si ca Sterling a gasit 6 miliarde de metri cubi pana acum. Sterling are fonduri si ce a gasit nu are legatura cu decizia de la Haga plus alte bla bla-uri propagandistice, articol comandat de Sterling.

Ziarul Financiar se afla in treaba. Un articol nu-l gasesc. E disparut. Dar au ramas urme. E legatura intre Sterling si Gabriel Resources printr-un fond de investitii. De asemenea un articol descriptiv este in ziarul Evenimentul.

Din Romania Libera si Gardianul aflam vestea ca Sterling Resources a mai gasit 5 milioane de dolari pentru actiunile sale plus legatura cu Gabriel Resources prin fondul de investitii Sprott Asset Management. Articole care prezinta Sterling Resources intr-o lumina neutra. Spre pozitiva.

In Adevarul, ziarul mogulului Patriciu, vine replica PSD care reia prin vocea lui Iulian Iancu hotararile Comisiei parlamentare de anchetare a cazului. Si abrogarea hotararilor Guvernului Tariceanu. Vointa PSD plus PDL. Stirea e reluata pe scurt si in Gardianul.

Cum decurge ancheta domnule Boc? Ca aveti proces saptamana viitoare.

Citeste si comenteaza pe Romania Obiectiva.

Citeste Sterling, investigatie jurnalistica din pat (I), (II), (III), (IV).