Comisia Europeana a actualizat miercuri "lista negra" a companiilor aeriene care fac obiectul unei interdictii de zbor in Uniunea Europeana din motive de siguranta, se arata intr-un comunicat al CE. Comisia a impus interdictii unui numar de sase companii aeriene din Kazahstan, unei companii aeriene din Thailanda, unui nou transportator aerian din Ucraina, precum si tuturor transportatorilor certificati in Benin.

Astfel, noua lista, care o inlocuieste pe cea publicata in noiembrie 2008, va cuprinde si companiile Air Company Kokshetau, ATMA Airlines, Berkut Air, East Wing, Sayat Air si Starline KZ (Kazahstan), One Two Go Airlines (Thailanda), Motor Sich Airlines (Ucraina), precum si toate companiilor aeriene certificate in Republica Benin.

"Comisia isi va continua dialogul activ cu toate partile implicate din sectorul aviatiei pentru a se asigura ca toate aeronavele si toti transportatorii aerieni respecta standardele internationale de siguranta aeriana. Cand decoleaza avionul, pasagerii aerieni au dreptul sa se simta si sa fie in siguranta”, a declarat Antonio Tajani, vicepresedinte al Comisiei Europene.

Totodata, CE a observat progrese semnificative in ceea ce priveste masurile luate de Angola pentru a imbunatati situatia sigurantei aeriene. De asemenea, echipa de expertii europeni care a efectuat o vizita in Indonezia in februarie 2009 a consemnat, in raportul sau, imbunatatiri considerabile.