Trei frati miliardari din Hong Kong au gasit raspunsul la problema apelor economice tulburi in crestere: prima replica in marime naturala a Arcei lui Noe, construita dupa specificatii biblice si amplasata de-a lungul coastei insulei, vazuta de Wall Street Journal.

Arca are o lungime de aproape 140 de metri si este dotata cu 67 de perechi de animale din fibra de sticla. Un hotel de lux este inclus in constructia care se doreste a fi o piedica in calea "tsunami-ului financiar", asa cum considera directorul de proiect Arca lui Noe, Spencer Lu.

Proiectul exista de 17 ani, insa a fost finalizat in acest moment critic pentru economia mondiala. Fratii Kwok, initiatorii proiectului, spera ca Arca sa fie un sprijin pentru centrul financiar si un "carlig de marketing" pentru vizitatori din toata lumea.

Potrivit Vechiului Testament, lungimea Arcei lui Noe era de trei sute de coti, latimea - cincizeci de coti, iar inaltimea - treizeci de coti. In masuri actualizate, ar fi vorba, cu aproximatie, de 138 de metri lungime, 23 metri latime si 14 metri inaltime. Se mai spunea ca arca era construita din lemn de chiparos, avea un singur geam, o usa si trei nivele.

Arca din Hong Kong este realizata insa din beton armat cu fibra de sticla. Fratii Kwok si-ar fi dorit sa fie realizat si un curcubeu permanent prin refractia luminii, insa stiinta se dovedeste deocamdata neputincioasa in fata unei astfel de provocari.

Fratii Kwok, Walter Kwok Ping-sheung, Thomas Kwok Ping Kwong si Raymond Kwok Ping Luen, sunt mostenitorii lui Kwok Tak Seng, fondatorul imperiului Sun Hung Kai Properties Ltd., mare dezvoltator imobiliar. In ultimii ani, cei trei au avut dispute dese, motiv pentru care consiliul de administratie al companiei a decis sa il inlature pe Walter Kwok din functia de presedinte. In locul lui a fost aleasa in functie mama celor trei, vaduva lui Kwok Tak Seng, la venerabila varsta de 80 de ani.

In vizita la Arca lui Noe
Foto: Shkp.com