Compania Harley-Davidson a anuntat joi ca, in primul trimestru al acestui an, profitul sau a scazut cu 37%, fiind afectat de costurile restructurarii si de modificarea taxelor din statul de resedinta, Wisconsin, potrivit Reuters. Astfel, profitul net a scazut la 117,3 milioane de dolari, de la 187,6 milioane de dolari in perioada similara a anului trecut.

Rezultatele au fost influentate de costurile restructurarii, de 34,9 milioane de dolari, si de modificarea legilor fiscale din Wisconsin, care au avut un impact de 22,5 milioane de dolari.

Vanzarile, care includ si piesele de schimb si accesoriile, s-au diminuat cu 1%, la 1,29 miliarde de dolari. Vanzarile de motociclete, ce reprezinta principala sursa de venit, au scazut insa cu 12%, afectate de scaderea cu 17,2% a vanzarilor din Canada.

Producatorul de motociclete si-a mentinut insa estimarile privind livrarile pe acest an, reprezentantii companiei precizand ca au fost "usor incurajati" de temperarea ritmului de scadere a vanzarilor din Statele Unite, cea mai mare piata a Harley-Davidson. Astfel, acestia estimeaza ca vor livra intre 264.000 si 273.000 de motociclete catre dealerii din toata lumea in 2009.