Producatorul de telefoane mobile Sony Ericsson, care a inchis pe rosu primul trimestru, cu o pierdere neta de 293 milioane euro, a decis sa desfiinteze, suplimentar, 2.000 de locuri de munca, potrivit unui comunicat al companiei, citat de AFP.

"Programul de reducere a costurilor anuntat astazi contine o noua reducere a numarului total de salariati, care va afecta circa 2.000 de oameni", precizeaza grupul nipono-seudez.

Sony Ericsson, care nu este cotat la Bursa, a fost creat in 2001 de suedezii Ericsson, numarul unu in domeniul retelelor de telefonie mobila, si de gigantul japonez al electronicelor Sony.

Toshiba desfiinteaza inca 3.900 locuri de munca temporara

Conglomeratul japonez Toshiba a anuntat, in aceeasi zi, ca va desfiinta alte 3.900 de locuri de munca temporare in Japonia, pana in martie 2010.

Toshiba a renuntat deja la colaborarea cu 4.500 de salariati cu contracte de munca pe perioada determinata in cursul ultimelor luni, in principal in domeniul activitatii electronice, puternic afectata de recesiunea internationala.

Grupul, care incearca sa taie din costuri, a precizat vineri ca estimarea pierderii nete pentru anul fiscal care s-a terminat la 31 martie va fi mai mare decat cea initiala, putand sa ajunga pana la 2,7 miliarde euro, din cauza unor factori de natura exceptionala.