Grupul ArcelorMittal, numarul unu mondial in industria otelului, a anuntat miercuri o pierdere de peste un miliard de dolari in primul trimestru al anului 2009, relateaza AFP.

Cifra de afaceri a grupului a scazut la 15,12 miliarde dolari, comparativ cu 29,81 miliarde in primul trimestru al anului trecut, din cauza dificultatilor inregistrate de principalii clienti ai siderurgiei - industria auto si a constructiilor.

Pierderea neta a fost de 1,1 miliarde dolari (816 milioane euro), de aproape doua ori mai mare decat estimarile analistilor.

Uzinele ArcelorMittal functioneaza in prezent la jumatate din capacitate. Numarul angajatilor grupului a scazut, de la sfarsitul anului trecut, cu 4.000 de persoane, ajungand la 312.000.

Industria siderurgica se asteapta insa la o usoara crestere in trimestrul II, cu posibile majorari de preturi pe o serie de piete.

"Chiar si in conditiile in care piata ramane dificila, o revenire tehnica este inevitabila si ArcelorMittal va beneficia de acest lucru", a afirmat presedintele director general al grupului, Lakshmi Mittal, intr-un comunicat.