Constructorul auto italian Fiat urmeaza sa semneze joi un acord care prevede ca va deveni partenerul economic al Chrysler, potrivit unor surse apropiate situatiei citate de AFP.

Miercuri noaptea, salariatii Chrysler au votat in numar mare in favoarea unei aliante intre compania americana si constructorul auto italian, care va intra in vigoare din 4 mai si care va deschide calea unui plan de restructurare a celui de-al treilea producator de automobile american, a anuntat principala uniune sindicala din industria auto americana (UAW).

Pe de alta parte, discutiile intre reprezentantii Trezoreriei si creditorii Chrysler au esuat, miercuri seara, ceea ce arata ca acesta companie isi va declara aproape sigur falimentul, scrie joi cotidianul Wall Street Journal.

Grupul italian doreste sa achizitioneze 35% din actiunile Chrysler si urmareste sa-si rezerve optiunea de a majora participatia la una majoritara, de 55%.

Partenariatul este una dintre ultimele conditii dintr-o lunga serie necesare pentru restructurarea Chrysler, in vederea evitarii falimentului, dupa ce guvernul american fixase un termen limita pentru prezentarea unui plan credibil de relansare.

Chrysler ceruse Trezoreriei noi ajutoare de stat de cinci miliarde de dolari, in plus fata de cele patru miliarde primite la începutul anului.

Presedintele american Barack Obama s-a aratat, miercuri, increzator in viitorul celor doi giganti auto General Motors si Chrysler.