In luna aprilie, Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR) a realizat un sondaj cu privire la măsurile de ajutor de stat pentru sprijinirea accesului la finanţare în contextul actualei crize financiare şi economice. Sondajul a fost efectuat pe un eşantion de 101 IMM-uri din toate cele 8 regiuni de dezvoltare ale României şi din toate clasele de mărime, transmite un comunicat al organizatiei patronale.

Din studiu reiese ca aproximativ 50% dintre acestea au raportat că au fost afectate la un nivel catastrofal, foarte mare şi mare. 36,27% dintre IMM-urile respondente au recunoscut un impact mediu al noului climat economico-financiar asupra activităţii lor în timp ce doar 11,76% dintre acestea au declarat că afacerile pe care le derulează au avut de suferit doar în mică măsură. Procentul IMM–urilor al căror profit s-a menţinut pe un trend ascendent este foarte mic, situându-se sub 2%.

In acest context, a fost analizat accesul IMM-urilor la ajutoarele de stat. Procesul este considerat foarte dificil şi dificil pentru 85,72% dintre participanţii la acest sondaj de opinie. "CNIPMMR a susţinut necesitatea transpunerii în regim de urgenţă a măsurilor Comisiei privind ajutorul de stat pentru sprijinirea accesului la finanţare în contextul actualei crize financiare şi economice, similar cu măsurile adoptate de celelalte ţări membre ale Uniunii Europene", arata comunicatul organizatiei patronale.

In Romania, nu pare inca sa se miste nimic. Surse din cadrul Consiliului Concurentei au declarat pentru HotNews.ro - EurActiv.ro ca nu exista in lucru, nici la nivel formal nici informal, vreo schema pentru acordarea de ajutor de stat de pana la 500.000 de euro, propusa de vreun minister.

Vezi articolul integral pe EurActiv.ro.