Bank of America, cea mai mare institutie bancara din Statele Unite, are nevoie de o majorare de capital de aproape 34 miliarde dolari, in urma rezultatelor testelor de stres efectuate de guvernul american asupra a 19 mari banci americane pentru a vedea soliditatea acestora. Informatia a fost publicata de agentia Reuters care citeaza o sursa apropiata comisiei care a efectuat testele. Suma este tripla fata de cat estima institutia ca va avea nevoie.

Purtatorul de cuvant al Bank of America, Scott Silvestri, a refuzat sa comenteze.

O asemenea majorare de capital creste presiunea asupra directorului general Kenneth Lewis caruia actionarii i-au cerut demisia saptamana trecuta. El lucreaza pentru aceasta institutie de 40 de ani, ultimii opt in functia de conducere.

10 din cele 19 banci evaluate ar putea avea nevoie de o majorare de capital, a mai spus sursa citata.

Rezultatele mult asteptate ale testelor de stres urmeaza sa fie date publicitatii cu intarziere, joi dupa-amiaza.

Bank of America anuntase ca in primul trimestru din 2009 a avut un profit net record de 2,8 miliarde de dolari, de aproape trei ori mai mare decat cel inregistrat in perioada similara a anului trecut.

Institutia primise de la autoritatile SUA un ajutor de 45 de miliarde de dolari, insa intentioneaza sa restituie creditul pana la sfarsitul acestui an sau la inceputul lui 2010, potrivit directorului general, Kenneth Lewis.