Consiliul Concurentei a declansat, in urma unei plangeri, o investigatie pe piata serviciilor de furnizare a apei minerale terapeutice in Baile Olanesti, avand ca obiect un posibil abuz de pozitie dominanta savarsit de catre societatea Olanesti Riviera, se arata intr-un comunicat al autoritatii. Consiliul Concurentei analizeaza daca refuzul companiei de a acorda acces la resursele de ape minerale terapeutice in Baile Olanesti ar putea constitui un comportament abuziv al unei firme aflate in pozitie dominanta.

„Legea concurentei interzice incercarea unui agent economic de a exploata intr-o maniera abuziva detinerea unei pozitii dominante pe piata romaneasca, situatie care ar putea avea consecinte negative asupra activitatilor economice in acel domeniu, dar mai ales ar putea afecta consumatorii. (...) O decizie finala poate fi luata doar dupa parcurgerea etapelor prevazute de procedura de investigatie”, a declarat Bogdan Chiritoiu, presedintele Consiliului Concurentei.

Folosirea in mod abuziv a unei pozitii dominante detinute de catre unul sau mai multi agenti economici pe piata romaneasca ori pe o parte substantiala a acesteia, prin recurgerea la fapte anticoncurentiale, care au ca obiect sau pot avea ca efect afectarea activitatii economice ori prejudicierea consumatorilor, constituie contraventie conform prevederilor Legii concurentei si se sanctioneaza cu amenda de pana la 10% din cifra de afaceri totala realizata de contravenient in anul financiar anterior sanctionarii, se mai arata in comunicat.