Salariul mediu net a fost de 1.408 lei in luna aprilie, in crestere cu sase lei - adica 0,4% - fata de luna precedenta, ca urmare a acordarii de prime Pasti, sume din profitul net si a realizarilor de productii mai mari, potrivit datelor Institutlui National de Statistica (INS). In martie, castigul salarial mediu net a fost de 1.402 lei, cu 3,2% mai mult decat in februarie.

In luna aprilie, castigul salarial mediu nominal brut a fost de 1930 lei.

In majoritatea activitatilor economice nivelul castigului salarial mediu net a fost in usoara crestere fata de luna martie. Astfel, salariul mediu net a crescut cu 16,7% in activitatile de intermedieri financiare, iar in sectorul productiei si furnizarii de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat si cel al extractiei carbunelui superior si inferior salariul a avansat cu 16,6%, respectiv 15,5%.

Cresteri cuprinse intre 10% si 14% s-au inregistrat in fabricarea produselor din tutun, telecomunicatii, extractia petrolului brut si a gazelor naturale, industria metalurgica, fabricarea autovehiculelor de transport rutier, a remorcilor si semiremorcilor, fabricarea altor mijloace de transport.

In acelasi timp, in activitatile de de productie cinematografica, video si de programe de televiziune; inregistrǎri audio si activitati de editare muzicalǎ; difuzare si transmitere de programe, colectarea si epurarea apelor uzate, captarea, tratarea si distributia apei, alte activitati extractive, extractia minereurilor metalifere, fabricarea echipamentelor electrice, transporturi pe apa, transporturi terestre si transporturi prin conducte, fabricarea substantelor si a produselor chimice, silvicultura si exploatare forestiera; pescuit si acvacultura avansul salariului mediu net a fost cuprins intre 5% si 9%.

In unele activitati economice s-au inregistrat scaderi ale castigului salarial mediu net fata de luna precedenta. Astfel, castigul salarial mediu net din luna aprilie, comparativ cu luna martie a scazut cu 13,9% in activitatea de invatamant si cu 10,1% in cea de administratie publica.

Valorile cele mai mari ale salarial mediu net s-au inregistrat in activitatile de intermedieri financiare (4116 lei), iar cele mai mici in hoteluri si restaurante (765 lei).