Dinu Patriciu nu a luat decizia de a vinde actiunile pe care le mai detine la grupul Rompetrol, potrivit unei declaratii date de acesta cotidianului Adevarul, infirmand astfel informatiile aparute intr-un alt ziar central. Ziarul Financiar scrie in editia de joi, citand surse din piata, ca omul de afaceri ar discuta intens cu kazahii de la KazMunaiGaz vanzarea pachetului de 20% pe care il mai detine in cadrul grupului.

"Vanzarea actiunilor pe care Patriciu le mai detinea in Rompetrol a avut loc, un anunt urmand sa fie facut la inceputul lunii iulie", scrie ZF citand surse din piata.

In declaratia data ziarului Adevarul, pe care il si patroneaza, Dinu Patriciu sustine ca acesta este "un zvon de presa care nu poate fi confirmat". El a subliniat ca nu a luat decizia de a-si vinde actiunile, desi are acest drept.

Totodata, Rompetrol Rafinare, companie membra a grupului Rompetrol, arata intr-un comunicat ca nu detine informatii cu privire la schimbarea actionariatului grupului.

"Rompetrol Rafinare, companie listata la Bursa de Valori Bucuresti (BVB), nu detine informatii privind schimbari ale actionariatului la nivelul The Rompetrol Group NV, societate comerciala olandeza, detinatoare a companiilor din Grup. Astfel, nu putem comenta zvonurile aparute in presa", se arata in comunicatul remis Bursei din Bucuresti (BVB).

KazMunaiGaz a achizitionat 75% din grupul Rompetrol in anul 2007. In urma acestei tranzactii, Dinu Patriciu a ramas cu o participatie de 20% din grup, iar Phil Stepheson cu 5%.