Retailerul Spar a inregistrat la Tribunalul Bucuresti un dosar prin care cere insolventa Flanco pentru o datorie neachitata de 150.000 lei. Reprezentantii Flanco se arata surprinsi si spun ca suma este mica si catalogheaza modul de actiune al retailerului ca fiind "reprobabil".

Dosarul a fost depus de Spar la 4 iunie, iar primul termen de judecata este 1 septembrie.

"Flamingo International isi exprima surprinderea referitoare la actiunea declansata de catre Spar, mai ales ca este vorba despre o datorie de mica valoare. Mai mult decat atat, o discutie directa intre reprezentantii Spar in Romania si Flamingo International nu a fost deschisa", spun reprezentantii Flamingo, grup din care face parte si Flanco.

Compania chemata in judecata spune ca situatia e neobisnuita si catalogheaza atitudinea Spar ca fiind "mai degraba distructiva".

"Modul lor de actiune este fara indoiala unul reprobabil, mai ales in actualele condiții de piata, ceea ce va compromite relatiile noastre comerciale cu acest partener", mai spune Flamingo International, intr-un comunicat.

Datoria se refera la o chirie neplatita catre Spar. Flanco spune ca datoria consta intr-o "suma ridicola la acest nivel de business".

Spar a intrat pe piata din Romania in anul 2006, iar in prezent opereaza 21 unitati.