Presedintele Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), Mircea Ursache, a declarat, luni, ca negocierile cu Alenia Aeronautics Italia pentru privatizarea Avioane Craiova au intrat pe ultima suta de metri, termenul la care expira oferta pentru privatizare fiind 30 iunie, transmite NewsIn. Potrivit acestuia, in cazul in care oferta este acceptata, contractul de privatizare ar putea fi semnat pana la sfarsitul acestei luni.

"Astazi (luni n.r.) incepe ultima runda de negocieri, daca oferta lor va sta in picioare, pana la sfarsitul lunii speram sa semnam contractul de privatizare", a spus Mircea Ursache.

Acesta a precizat ca in privinta datoriilor istorice ale Avioane Craiova, acestea nu mai pot fi sterse sau preluate de AVAS, iar pentru aprobarea unui ajutor de stat care ar consta in astfel de masuri trebuie informata Comisia Europeana.

"Nu mai exista nicio posibilitate ca datoriile sa fie sterse sau preluate de AVAS trebuie sa informam Consiliul Concurentei care la randul lor solicita Comisiei Europene", a mai spus presedintele AVAS.

Alenia Aeronautics s-a angajat sa depuna pana la data de 27 mai, oferta finala, imbunatatita si irevocabila pentru preluarea Avioane Craiova si a mai anuntat ca va continua negocierile cu AVAS incepand cu a doua jumatate a lunii iunie, dupa ce va efectua o noua analiza, la fata locului, asupra investitiilor necesare la Avioane Craiova pentru indeplinirea componentei militare a planului de afaceri propus.

Procesul de privatizare al Avioane Craiova a fost reluat in luna octombrie 2008 prin publicarea anuntului de vanzare a pachetului de actiuni detinut de AVAS. Au fost cumparate patru dosare de prezentare, iar dupa mai multe prelungiri succesive, termenul limita de depunere a ofertelor a fost 30 ianuarie 2009. Pana la data limita s-a depus o singura oferta de cumparare din partea firmei Alenia Aeronautics Italia.