Compania Rigips Romania si-a schimbat numele in Saint-Gobain Construction Products Romania, incepand cu luna iunie din acest an, ca parte a procesului de integrare in grupul Saint-Gobain, a anuntat marti compania. Procesul de integrare a inceput din toamna anului 2005, imediat dupa achizitia de catre Saint-Gobain a grupului britanic BPB, de care apartinea Rigips.

Brandul si identitatea vizuala, precum si alte elemente definitorii ale personalitatii juridice ale Rigips (adresa, CUI, numarul de inregistrare de la Registrul Comertului etc), raman nemodificate. In perioada 2005-2008, conform datelor Saint-Gobain Construction Products Romania, cifra de afaceri a companiei a inregistrat o crestere medie anuala de aproape 30%.

Saint-Gobain Construction Products Romania opereaza in prezent trei unitati de productie – o cariera, o fabrica de ipsosuri si una de panouri de gips-carton, toate la Turda. Circa 5% din cifra de afaceri reprezinta exporturi facute de cele trei unitati de productie de la Turda catre pietele din regiune – Serbia, Bulgaria, Ungaria si Republica Moldova. Compania are in prezent 280 angajati.

Prezent in 59 de tari, grupul Saint-Gobain are peste 200.000 de angajati, 20 de centre de cercetare-dezvoltare, sute de unitati de productie si vanzari de aproape 44 de miliarde de euro in 2008.