Consiliul Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) a aprobat in sedinta de marti proiectul de creare a unui nou jucator pe piata asigurarilor din Romania, respectiv Groupama Asigurari, prin fuziunea companiilor Asiban, BT Asigurari si OTP Garancia, a anuntat miercuri asiguratorul. Noul brand va fi lansat pe piata la sfarsitul lunii septembrie, urmand ca integrarea completa a celor trei operatiuni sa se finalizeze pana la sfarsitul acestui an.

Proiectul aprobat de CSA presupune fuziunea Asiban si a BT Asigurari si crearea unei companii cu o noua structura organizationala si de management. In ceea ce priveste OTP Garancia, integrarea acesteia in noua companie se va produce gradual, mai intai prin absorbtia personalului din vanzari, urmand ca fuziunea sa se finalizeze din punct de vedere tehnic pana la inceputul anului 2010.

Noua companie nu va fi construita pe structura niciuneia dintre cele trei companii detinute de Groupama, ci va valorifica resursele umane si materiale de la fiecare dintre cele trei. In perioada urmatoare, Groupama va intreprinde demersurile legale pentru inregistrarea noii companii la Registrul Comertului.

Groupama a achizitionat BT Asigurari in decembrie 2007, ulterior in august 2008 cumparand si Asiban si OTP Garancia Asigurari. Din activitatea desfasurata de cele trei companii in 2008, Groupama a inregistrat prime brute subscrise totale de peste un miliard lei, in crestere cu 17,76% fata de valoarea cumulata a primelor inregistrate de cele trei companii in 2007 (852,2 milioane lei). Groupama detine in prezent locul trei pe piata locala a asigurarilor, dupa Vienna Insurance Group si Allianz.