Actionarii Automobile Craiova au decis revocarea lui Dinel Staicu din consiliul de administratie al societatii, in locul acestuia fiind numit cetateanul american Kenneth Macfarlane, potrivit NewsIn. Revocarea reprezentantului SIF Oltenia vine in urma iesirii societatii de investitii din actionariatul constructorului de automobile.

SIF Oltenia si-a vandut participatia de 22,56% pe care o detinea la Automobile Craiova in luna aprilie, pentru aproximativ 75 milioane de lei.

Automobile Craiova are un capital social de 39,78 milioane lei, divizat in 18,94 milioane de titluri, cu valoarea nominala de 2,10 lei. Compania este controlata de constructorul american Ford, cu o detinere de 96,66%, in timp ce actionarii minoritari mai au numai 3,34% din actiuni.

Titlurile Automobile Craiova se tranzactioneaza la categoria de baza a pietei Rasdaq, la sectiunea XMBS, sub simbolul AUCS. Compania are o capitalizare de 289,85 milioane lei (68,68 milioane euro), conform ultimei cotatii, de 15,30 lei, stabilita la inchiderea sedintei bursiere de joi.