Preturile productiei industriale pe total (piata interna si piata externa) au inregistrat o crestere anuala cu 1,4% in luna mai a acestui an, cele mai semnificative cresteri de preturi suportand produsele din industria bunurilor de folosinta indelungata si cele din industria bunurilor de uz curent, arata datele prezentate joi de Institutul National de Statistica (INS). In luna mai din acest an, preturile productiei industriale au crescut in mai cu 0,4% comparativ cu luna precedenta.

Fata de luna similara a anului trecut, preturile productiei industriale au crescut in luna mai din acest an cu 1,4%. Pe marile grupe industriale, cresteri semnificative de preturi s-au inregistrat la produsele din industria bunurilor de folosinta indelungata (+10,5%), industria bunurilor de uz curent (+10,3%), industria bunurilor de capital (+9,1%) si industria bunurilor intermediare (+0,6%). Sub nivelul inregistrat pe total s-au situat produsele din industria energetica (-8,4%).

Fata de luna aprilie din acest an, preturile productiei industriale au crescut in mai cu 0,4%. Pe marile grupe industriale, cele mai mari cresteri de preturi au avut produsele din industria energetica (+2,0%), industria bunurilor de folosinta indelungata (+1,7%), industria bunurilor de uz curent (+0,8%). Scaderi de preturi au fost la produsele din industria bunurilor de capital (-0,5%), respectiv produsele din industria bunurilor intermediare (-1,0%).