Noul director general executiv al grupului Rompetrol este Saduokas Meraliev, care il inlocuieste in functie pe omul de afaceri Dinu Patriciu, care a vandut catre KazMunayGas participatia pe care o mai detinea la Rompetrol Group, potrivit NewsIn. Acesta a detinut pana in prezent functia de director general adjunct al companiei.

Meraliev lucreaza din mai anul trecut in cadrul companiei si are peste 30 de ani de experienta in acest domeniu, lucrand in companii internationale precum Chevron.

"Dinu Patriciu va ramane in componenta consiliului director. Scopul nostru este sa conducem compania prin Consiliul de Administratie”, a declarat marti Kairgeldy Kabyldin, presedintele KazMunayGas, in cadrul unei conferinte de presa la Constanta.

„Nu intentionam sa disponibilizam personalul din productie. Lucrul cel mai important este conducerea si reducerea cheltuielilor, mai ales cele legate de afacerile care nu sunt activitatea principala a grupului”, a adaugat presedintele KazMunayGas.

Viitoarele benzinarii Rompetrol se vor numi "Litro"

KazMunaiGaz va schimba denumirea viitoarelor benzinarii ce vor fi construite de grup din Rompetrol in “Litro”, a declarat Saduokas Meraliev.

“A fost o decizie a managementului, bazata pe un studiu al consultantului. Benzinariile vechi isi vor pastra brandul, insa si cele vechi care acum se cheama Rompetrol, dar care vor fi modernizate, isi vor schimba denumirea in Litro”, a spus Saduokhas Meralyiev.

Rompetrol Downstream opereaza peste 900 de statii, in 13 tari, dintre care peste 450 de benzinarii se afla in Romania.

The Rompetrol Group (TRG) a facut parte din Rompetrol Holding, pana in august 2007, cand Patriciu a vandut 75% din actiunile Rompetrol Group catre compania de stat KazMunaiGaz din Kazakhstan. In data de 26 iunie 2009, Dinu Patriciu a anuntat ca a vandut kazahilor restul de 25% din actiuni. Astfel, Grupul Rompetrol este in prezent detinut integral de catre KazMunaiGaz.