BradulMeu.ro sustine conservarea mediului inconjurator si va propune un brad ideal pentru spatiile restranse sau pentru a impodobi fie casa, fie biroul. Brazii in ghiveci au radacina si pot fi plantati in pamant dupa terminarea sarbatorilor de iarna. Brazii sunt produsi in pepiniera proprie in judetul Alba, Localitatea Aiud, de o mica ferma de familie. Sustinem astfel un mediu verde si o afacere cu spirit verde. Aceasta afacere, construita cu multa pasiune, a fost inscrisa in cadrul proiectului "Sprijina afacerile romanesti", realizat de HotNews.ro, cu sprijinul Bancii Transilvania.

Interviul cu Cacovean Horatiu

HotNews.ro: Ne puteti spune cum ati inceput afacerea BradulMeu.ro?

Cacovean Horatiu: Afacerea BradulMeu.ro este o extindere a unei afaceri de familie vechi de 20 ani, si anume, producerea si comercializarea materialului saditor pomicol (www.pomifructiferi.ro). Am vazut o oportunitate in cresterea si comercializarea brazilor de Craciun in ghiveci autohtoni datorita lipsei acestui produs de pe piata.

HotNews.ro: De ce brazi eco si nu altceva?

Cacovean Horatiu: Tot mai multe persoane opteaza pentru o lume "mai eco" si achizitionarea unui bradut in ghiveci reprezinta o mandrie ca a facut un prim pas in acest sens. Pe linga motivatia morala a fiecaruia de a alege un brad in ghiveci este si partea materiala care nu este foarte diferita fata de un brad taiat si cumparat din piata sau de la Mall. Pretul unui brad in ghiveci variaza de la 50 - 100 ron (+ taxe de curier) .

Pe linga caracterul sezonier al afacerii, mai sunt si comenzile din timpul anului venite de la birouri, cladiri administrative, terase - care doresc sa fie inverzite si improspatate de bradutii in ghiveci.

HotNews.ro: Ai recomanda o astfel de afacere si altcuiva care nu ar sti ce afacere sa inceapa? Este profitabil sa vinzi brazi?

Cacovean Horatiu: Afacerea este profitabila inca din primul an. Puietii de brad sunt cumparati la un pret foarte bun si plantati iti aduc profit de la prima vanzare. Ei pot fi vanduti la primul an de la plantare cind au deja 30 cm. Acestia se vand de obicei la companii, firme de publicitate, multinationale care mai apoi le fac cadou colaboratorilor sau angajatilor.

In anul doi si trei ajung la 50 cm - 100 cm si deja pot fi vanduti catre familii si companii care doresc in casa sau la birou un brad impodobit si verde de Craciun.

Partea interesanta a acestei afaceri este ca:

- cu costuri foarte mici de intretinere valoarea produselor creste de la an la an, uneori isi dubleaza valoarea de la un an la altul.

- astfel, in primii trei ani, reinoind plantatia de brazi, ai o oferta variata pentru toate buzunarele.

Ca si producator si comerciant marjele de profit sunt foarte bune: 30-50% in primul an, apoi 70-100% in anul doi si apoi profitul creste exponential.

Cea mai importanta este promovarea produselor in piata. Internetul a fost cea mai buna solutie in acest sens, acesta oferind posibilitatea de promovare, dar si un instrument de comenzi.

HotNews.ro:Ce planuri de viitor aveti pentru afacere?

Cacovean Horatiu: Pentru viitor dorim sa intensificam publicitatea acestor produse cu un mesaj care sa fie primit de foarte multi iubitori ai naturii si nu numai.

Puteti vedea si comanda produsele companiei pe BradulMeu.ro.