Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) urmeaza sa numeasca un administrator provizoriu la Network Press Concept (fosta Rodipet), dupa ce Oficiul Registrului Comertului a admis, in data de 30 iunie, cererea de reinscriere a Autoritatii ca actionar al acestei societati, se arata intr-un comunicat al AVAS. Autoritatea a hotarat in luna martie desfiintarea contractului de privatizare a Rodipet deoarece cumparatorul nu si-a respectat obligatiile investitionale.

"In data de 30 iunie 2009, Judecatorul Delegat la O.R.C.T.B. a admis cererea formulata de AVAS de reinscriere a Autoritatii ca actionar la Network Press Concept (fosta Rodipet) cu un numar de 7.351.797 actiuni, cu o valoare de 2,5 lei/actiune, reprezentand 51% din capitalul social al acestei societati. Avand in vedere decizia judecatorului delegat, AVAS urmeaza sa intreprinda demersurile necesare in vederea numirii unui administrator provizoriu la Network Press Concept", se arata in comunicat.

UPDATE: Network Press Concept va ataca decizia Registrului Comertului de reinscriere a AVAS ca actionar.

"Vom ataca decizia Registrului Comertului de reinscriere a AVAS ca actionar. Mai avem cai de atac: recurs, contestatie in anulare. Legea va decide ce, cum si in ce fel", a declarat pentru HotNews.ro Florin Lugoci, directorul general al societatii.

Acesta a mai precizat ca "decizia judecatorului delegat la Registrul Comertului nu ne-a fost comunicata. Banuim ca este adevarata daca AVAS a publicat un comunicat pe aceasta tema".

AVAS aminteste ca, prin cererea din data de 1 aprilie, a solicitat Oficiului Registrului Comertului de pe langa Tribunalul Bucuresti reinscrierea Autoritatii ca actionar la Network Press Concept. Cererea a fost inregistrata la O.R.C.T.B. in data de 16 aprilie 2009.

In cadrul dosarului format pe rolul O.R.C.T.B. a formulat cerere de interventie societatea Magnar Two, cumparator in contractul de vanzare – cumparare al Rodipet, care a solicitat respingerea ca nefondata a solicitarii formulate de AVAS.

Judecatorul delegat la ORC a respins cererea de interventie formulata de Magnar Two in data de 2 iunie, acordand termen pentru solutionarea cererii formulate de AVAS in data de 16 iunie 2009. La acest termen, judecatorul delegat a ramas in pronuntare cu privire la cererea AVAS de reinscriere ca actionar si avand nevoie de timp pentru a delibera, a amanat pronuntarea pentru data de 23 iunie.

In data de 23 iunie 2009, judecatorul delegat a amanat din nou pronuntarea pentru data de 30 iunie 2009.

In aceasta perioada, societatea s-a aflat, in monitorizarea postprivatizare a Autoritatii. Incetarea monitorizarii postprivatizare nu se poate realiza decat in conditiile prezentarii tuturor dovezilor privind indeplinirea integrala a obligatiilor asumate prin contract. Rodipet a prezentat o parte din aceste dovezi cu intarziere foarte mare si numai dupa solicitari repetate ale AVAS, motiv pentru care societatea este obligata la plata de penalitati catre Autoritate.

Astfel, Colegiului Director al AVAS a hotarat inscrierea Autoritatii ca actionar si desfiintarea contractului de privatizare a Network Press Concept.