Consiliul Concurentei a autorizat preluarea a trei fabrici de zahar de catre grupul Pfeifer&Langen din Olanda, se arata intr-un comunicat al autoritatii. Astfel, grupul olandez a preluat fabricile Zaharul Oradea si Zahar Arad, in timp ce Zaharul Carei a fost preluata indirect, prin intermediul Zaharul Oradea.

"Concentrarea economica notificata nu conduce la modificarea structurii niciuneia dintre pietele relevante pe care activeaza companiile implicate, respectiv piata producerii si comercializarii en-gross a zaharului alb, piata producerii si comercializarii en-gross a melasei, piata aprovizionarii cu zahar brut din trestie de zahar si nici a situatiei capacitatilor de productie existente, deoarece cotele de piata detinute de partile implicate nu se modifica", se arata in comunicatul Consiliului Concurentei.

Ca urmare, analiza efectuata de catre autoritatea de concurenta a ilustrat faptul ca preluarea fabricilor de zahar de catre Pfeifer&Langen International Olanda, nu are ca efect crearea sau consolidarea unei pozitii dominante pe pietele relevante si nu exista indoieli serioase privind compatibilitatea operatiunii cu un mediu concurential normal.

Pfeifer&Langen International face parte din grupul Pfeifer&Langen, grup care activeaza pe piata mondiala a producerii si comercializarii zaharului. Pe piata romaneasca, Pfeifer&Langen activeaza in domeniul comercializarii alunelor, nucilor si a snacks-urilor.