Consiliul Concurentei a autorizat preluarea de catre lantul de supermarketuri Mega Image a patru magazine Prodas Holding Supermarket, apartinand Mialan Comimpex, apreciind ca efectele asupra mediului concurential nu sunt semnificative, potrivit unui comunicat al autoritatii de concurenta. Compania belgiana Delhaize, operatorul retelei de supermarketuri Mega Image, anunta in data de 7 iulie ca a finalizat procesul de achizitie a supermarketurilor Prodas din Bucuresti.

"In urma analizei concentrarii economice notificate s-a constatat ca, desi aceasta conduce la suprapuneri pe orizontala ale activitatilor de comert cu amanuntul de produse de consum curent apartinand Mega Image si Mialan in municipiul Bucuresti, efectele asupra mediului concurential nu sunt semnificative si nu conduc la crearea sau consolidarea unei pozitii dominante a achizitorului pe piata", se arata in comunicatul autoritatii.

La finele anului trecut, reteaua Mega Image numara 40 de magazine, dintre care 37 in Bucuresti, iar restul in Constanta si Ploiesti. Cele patru supermarketuri recent achizitionate, care au avut anul trecut venituri de 12,3 milioane de euro, vor fi integrate in reteaua Mega Image.

Mega Image face parte din grupul Delhaize, care desfasoara activitati in Belgia, Grecia, SUA, Indonezia.

Mialan Comimpex SRL este o societate comerciala activa pe piata comertului cu amanuntul de produse de consum curent din Bucuresti din anul 2005.