Combinatul Oltchim este pe drumul cel bun, iar incepand din luna noiembrie, isi va "incepe productia din plin", a afirmat sambata presedintele Traian Basescu, aflat intr-o vizita la Ramnicu Valcea, citat de NewsIn. Traian Basescu a explicat ca scopul vizitei sale a fost acela de a verifica daca exista diferente intre demersurile Guvernului, in ce priveste salvarea companiei, si realitate.

  • "Se pare ca suntem pe un drum bun. Cu preluarea Arpechim de catre Oltchim suntem la stadiul la care trebuie angajat creditul de 62 de milioane de euro de la banci. Mai e faza cealalta, care este deja transmisa la Bruxelles, de transformare a datoriilor catre AVAS in actiuni. Si aici, de asemenea, lucrurile merg pe drumul cel bun", a afirmat seful statului.

Preluarea de catre Oltchim a Arpechim, de la Petrom, urmeaza sa asigure companiei etilena si propilena si sa mentina locurile de munca ale celor 3.429 de salariati. Combinatul Oltchim Ramnicu Valcea functioneaza, in acest moment, la doar 30% din capacitate, in conditii de nerentabilitate, iar 700 de angajati se afla in somaj tehnic.

Traian Basescu a tinut sa ii asigure pe angajatii companiei ca, in mod cert, Oltchim va continua sa functioneze: "Plec cu impresia ca exista speranta la oameni, ca acest combinat va supravietui crizei si dificultatilor si le spun ca speranta le este indreptatita".

Executivul a decis recent conversia in actiuni a datoriilor combinatului fata de Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului, insumand 134 de milioane de euro. In plus, au fost demarate procedurile de garantare in proportie de 80% a unui credit de peste 300 milioane euro al companiei. In acest moment, Executivul asteapta raspunsul Comisiei Europene fata de aceste masuri.