Allianz-Tiriac Asigurari ia in calcul scaderea cu 3% in 2009 a veniturilor din primele brute subscrise, in conditiile in care ultimele doua trimestre din an sunt perioade de varf in ceea ce priveste reinnoirile de polite de asigurari, iar efectele crizei sunt asteptate sa continue sa se manifeste puternic, a anuntat joi asiguratorul.

Allianz-Tiriac Asigurari a inregistrat venituri din prime brute subscrise de 676 milioane lei in prima jumatate din acest an in scadere cu 3% fata de aceeasi perioada a anului trecut, iar profitul brut a ajuns la 18,3 milioane lei.

"Sfarsitul de an 2009 va fi, probabil, chiar mai dificil pentru asiguratori, in conditiile in care efectele crizei vor continua sa se manifeste puternic. In consecinta, tinand cont ca trimestrele 3 si 4 sunt perioade de varf in ceea ce priveste reinnoirile de polite de asigurari, atingerea tintelor de venituri va depinde de capacitatea si disponibilitatea clientilor de a-si prelungi contractele de asigurari. Oficialii companiei considera ca veniturile anuale din prime ale Allianz-Tiriac se vor situa la un nivel apropiat de cel inregistrat in 2008 (97% intr-un scenariu pesimist, respectiv 100% intr-unul optimist)", se arata in comunicatul asiguratorului.

Veniturile Allianz-Tiriac au scazut cu 3% in prima jumatate a lui 2009

Allianz-Tiriac Asigurari a inregistrat venituri din prime brute subscrise de 676 milioane lei in prima jumatate din acest an in scadere cu 3% fata de aceeasi perioada a anului trecut, iar profitul brut a ajuns la 18,3 milioane lei.

Rezultatele sunt considerate "o perfomanta" de catre oficialii Allianz-Tiriac, care se asteapta ca tendinta de scadere sa continue in perioada urmatoare, 2009 fiind considerat drept "anul de varf in ceea ce priveste manifestarea efectelor crizei economice".

„Ramanem una dintre foarte putinele companii compozite care reusesc sa obtina, in mod constant, rezultate operationale pozitive. Aceasta trebuie recunoscuta ca fiind o performanta, in conditiile in care, de ceva vreme, piata asigurarilor inregistreaza pierderi care se accentueaza de la un an la altul. Iar 2009, cu atat mai mult cu cat va fi anul de varf in ceea ce priveste manifestarea efectelor crizei economice, nu poate aduce schimbari ale acestei tendinte”, a declarat directorul general al companiei, Cristian Constantinescu.

Asiguratorul a reamintit ca in ultimele doua exercitii financiare incheiate (2007 si 2008), Allianz-Tiriac a obtinut profit brut de 42,2 milioane lei, respectiv 35,5 milioane de lei, in conditiile in care, la nivel agregat, piata asigurarilor a inregistrat pierderi nete de 253 si 576 milioane de lei.

Pe segmentul asigurarilor de viata, primele brute subscrise in prima jumatate a anului curent au fost de 48 milioane de lei, cu 5 milioane lei mai putin decat in perioada corespunzatoare din anul anterior. Asiguratorul si-a imbunatatit totusi rezultatul operational pe acest segment, inregistrand profit operational semestrial de 4,9 milioane de lei in 2009, comparativ cu doua milioane de lei in 2008.

Din activitatea de asigurari generale, veniturile asiguratorului s-au situat la 628,4 milioane de lei in perioada ianuarie-iunie din anul curent, in usoara scadere, cu 2,7%, fata de subscrierile de 645,6 milioane inregistrate in acelasi interval din 2008. Pe segmentul asigurarilor generale compania a inregistrat un profit operational de 13,5 milioane de lei.

In 2008, rezultatele auditate ale Allianz-Tiriac Asigurari arata ca acesta a obtinut venituri din prime brute subscrise (atat generale cat si de viata) de peste 1,38 miliarde lei, in crestere cu 12,1% fata de anul anterior.