CFR Marfa urmeaza sa fie privatizata anul viitor, in vreme ce celelalte doua companii feroviare, CFR Calatori si CFR Infrastructura, vor fi restructurate. Anuntul a fost facut, joi, de ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, dupa o intalnire cu delegatia FMI la Bucuresti, potrivit Mediafax.

La discutiile de joi, reprezentantii Fondului Monetar, ai Comisiei Europene si ai Bancii Mondiale s-au aratat nemultumiti ca veniturile celor trei companii sunt mai mici decât cheltuielile.

  • Restructurarea activitatii si reducerea personalului, la CFR Calatori si CFR Infrastructura

Radu Berceanu a apreciat, cu aceasta ocazie, ca "Pe CFR Marfa s-ar putea obtine miliarde de euro".

La CFR Calatori este necesara o restructurare a activitatii, in general, dar mai ales in ceea ce priveste personalul, supradimensionat "in unele zone", a spus Radu Berceanu. El a adaugat ca si la CFR Infrastructura trebuie restructurata activitatea si numarul de salariati.

Radu Berceanu afirma, in februarie anul acesta, ca privatizarea CFR Marfa, detinuta integral de Ministerul Transporturilor, nu mai este oportuna, intrucat compania a trecut pe pierderi, prioritatea fiind redresarea situatiei financiare a acesteia.

La randul sau, fostul ministru al Transporturilor, Ludovic Orban, declara, anul trecut, ca privatizarea CFR Marfa va avea loc in 2009, institutia asteptand, la acea data, un raspuns de la Comisia Europeana privind alegerea strategiei de trecere in proprietate privata a societatii.