Ford a preluat doar 0,33% din actiunile Automobile Craiova in urma ofertei de preluare

de Dragos Comache     HotNews.ro
Marţi, 11 august 2009, 16:55 Economie | Companii

Ford Motor Company a reusit sa cumpere doar 0,33% din actiunile Automobile Craiova in urma ofertei publice de preluare, majorandu-si participatia la 97%, potrivit NewsIn. Pentru cele 63.123 de titluri Automobile Craiova, din totalul de 619.000 aflate in posesia actionarilor minoritari, compania americana a platit 1,11 milioane de lei.

Pretul platit pentru o actiune a fost de 17,65 lei.

Oferta de preluare a Automobile Craiova (AUCS) s-a derulat in perioada 22 iulie - 11 august si a vizat delistarea companiei.

In a doua jumatate a lunii trecute, Adrian Andrici contesta oferta de preluare de la Automobile Craiova initiata de Ford Motor Company, sustinand ca aprobarea acesteia de catre CNVM constituie o frauda, deoarece eludeaza prevederile contractului de privatizare a producatorului auto. In contestatia depusa la Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM), Andrici sustinea ca oferta ignora prevederile legii 36/2008 referitoare la masurile de privatizare si de restructurare a Automobile Craiova.

Investitorul considera ca aprobarea ofertei de catre CNVM incalca drepturile actionarilor minoritari prin incercarea de a-i elimina inainte de separarea activelor conexe si de fuziunea obligatorie a Automobile Craiova, Mecatim si Ford Romania, asa cum este prevazut in contractul de privatizare.

Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) a respins insa cererea lui Andrici, explicand ca firma americana si-a indeplinit obligatiile contractuale prevazute.

Anterior ofertei, Ford Motor Company detinea 96,73% din capitalul social al Automobile Craiova, dupa ce SIF Oltenia (SIF5) i-a vandut in aprilie participatia de 22,56%, pentru circa 75 milioane de lei.

Automobile Craiova are un capital social de 39,78 milioane de lei, divizat in 18,94 milioane de titluri, cu valoarea nominala de 2,10 lei.


Citeste mai multe despre   
[P] Camera Consultantilor Fiscali organizeaza examen de atribuire a calitatii de consultant fiscal sau de consultant fiscal asistent in Bucuresti, in data de 4 noiembrie 2017

Camera Consultantilor Fiscali este organizatia profesionala de utilitate publica care coordoneaza activitatea de consultanta fiscala din Romania si are in evidenta peste 5.500 de membri la nivel national. Inscrierile la examen se fac in perioada 2 octombrie 2017 - 20 octombrie 2017 pe site-ul http://www.ccfiscali.ro/.

636 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Miercuri