Compania suedeza IKEA a alocat suma de 1,3 milioane de euro pentru producerea si distributia catalogului de produse care va fi valabil din 1 septembrie 2009 pina in 31 august 2010. Catalogul, ce va fi distribuit gratuit, are 376 de pagini si cuprinde 3.200 de produse din cele aproximativ 8.500 de articole disponibile in magazin.

'In acest an, locuitorii din Bucuresti, Ploiesti si imprejurimi vor primi noul catalog in clanta usii sau in poarta in perioada 1-21 septembrie. 900.000 de cataloage IKEA vor fi distribuite gratuit", se arata intr-un comunicat al retailerului.

Cornel Oprisan, retail manager IKEA Romania, a spus ca preturile produselor din catalog sunt maxime, ceea ce inseamna ca ele nu pot depasi acea valoare. El a mai precizat ca pentru aproximativ 18% din produse, preturile de la raft vor fi, in medie, cu 20% mai mici decat cele din catalog.

Primul magazin IKEA din Romania, situat in cadrul Zonei Comerciale Baneasa, a fost inaugurat in data de 21 martie 2007, in urma unei investitii de aproximativ 25 de milioane de euro. Asemenea celorlalte magazine IKEA din lume, magazinul din Romania este operat prin sistem de franciza de catre firma Moaro Trading, in baza acordului cu Inter IKEA Systems B.V., detinatoarea conceptului IKEA si singura companie din lume in masura sa acorde dreptul de franciza.

Marca IKEA a fost inregistrata in anul 1943 in Suedia. Majusculele din denumirea IKEA provin din initialele numelui fondatorului: Ingvar Kamprad, numelui fermei unde a crescut: Elmtaryd, si numelui satului in care se gasea ferma: Agunnaryd.