PepsiAmericas, una dintre cele mai importante companii producatoare de bauturi racoritoare la nivel mondial, va deschide, in septembrie, o noua fabrica in Romania, in urma unei investitii de 150 de milioane de dolari, potrivit NewsIn. Fabrica din Dragomiresti, judetul Ilfov, va fi cea mai mare unitate de productie din Europa a companiei, avand o suprafata de 30.000 de metri patrati.

Noua fabrica a PepsiAmericas este situata in partea de vest a Capitalei, langa iesirea Ciorogarla a Autostrazii Bucuresti-Pitesti.

Compania PepsiAmericas a preluat in 2007 Quadrant Amroq Beverages (QAB), imbuteliatorul autorizat si distribuitor al marcilor Pepsi, Pepsi Max, Pepsi Light, Mountain Dew, Mirinda, 7up, Prigat, Lipton Ice Tea, Gatorade si Roua Muntilor pentru Romania si Republica Moldova.

In luna mai a acestui an, PepsiAmericas a finalizat o investitie de aproximativ zece milioane de dolari pentru modernizarea si marirea capacitatii liniei de productie pentru apa minerala Roua Muntilor din fabrica de la Covasna.

Principalele companii de pe piata autohtona a bauturilor racoritoare sunt PepsiAmericas, Coca-Cola, European Drinks si Romaqua.