Aproximativ 11.000 de angajati de la Caile Ferate urmeaza a fi disponibilizati, potrivit datelor prezentate sindicalistilor, miercuri, de reprezentantii Ministerului Transporturilor si citate de Mediafax.

Vor fi disponibilizati 1.400 de angajati de la CFR Calatori, intre 800 si 1.000 de la CFR Infrastructura si 50% de la CFR Marfa, respectiv 8.500 de persoane, a declarat presedintele Federatiei Mecanicilor de Locomotiva, Iulian Mantescu, dupa intalnirea cu ministrul Radu Berceanu, secretarul de stat Constantin Axinia si directorii celor trei societati de Cai Ferate.

In cursul zilei de joi, sindicatele vor avea o noua runda de discutii cu fiecare societate in parte.

Ministrul Radu Berceanu le-a promis sindicalistilor ca se angajeaza "sa se lupte" in Guvern pentru a obtine bani la rectificarea bugetara pentru CFR.

Mantescu a adaugat ca, indiferent de numarul celor care vor fi disponibilizati, "nu se va rezolva nimic pana cand Guvernul nu va aduce bani pentru societatile CFR".

Problema disponibilizarilor in CFR a facut obiectul mai multor discutii intre sindicalisti si reprezentantii Ministerului Transporturilor.

Aproximativ 7.000 de angajati ai CFR Marfa au primit, la inceputul lunii iulie, decizia privind somajul tehnic pentru trei luni.

Contractele colective de munca pentru 2009-2010 la CFR Infrastructura, CFR Marfa si CFR Calatori au fost semnate in 3 iunie.