Cum functioneaza licitatiile pentru achizitii publice? Toata lumea stie. Se face un caiet de sarcini in care ai nevoie de un inginer. Caietul de sarcini pune conditii de genul "castigatorul trebuie sa aiba peste 50 de ani, sa fie inginer, chelie, ochelari si doua fete majore plus un nepot si-un Tico maro". Licitatia apare azi 27 august, ofertele sunt necesare pana pe 29, licitatia e evident anuntata cu surle si trambite intr-un colt, cu litere mici de tot.

Cand te uiti la castigator, ai revelatia ca ai in fata un inginer de peste 50 de ani, cu chelie si ochelari, doua fete, un nepot si-un Tico maro. Exact ce trebuie, nimic mai putin. Alegerea perfecta. Si care a si aflat pe 28 de existenta licitatiei, un adevarat noroc. Ba, ca sa treaca de licitatie si-a vopsit si Tico-ul in nuanta ceruta, doar ca a inceput vopsitul pe 25 ca sa fie gata pana pe 28. A avut el un vis pe 24 ca trebuia sa-l vopseasca, poti sa contesti visele omului?

Si totul e legal. Ba, intrebat inginerul de un grup de fraieri cum de a fost atat de potrivit raspunde ca el a propus un inginer de peste 50 de ani, cu chelie si ochelari, doua fete, un nepot si-un Tico maro si ca e normal sa castige. Daca nu castiga, dadea Statul in judecata ca se foloseste de descrierea lui.

Citeste mai mult si comenteaza pe blogul lui Dan Selaru.