Grupul francez de asigurari Groupama a inregistrat in primul semestru o scadere cu 11,9% a veniturilor in Romania, la 104 milioane euro, mai ales pe fondul reducerii puternice a afacerilor pe segmentul de asiguari de viata si sanatate, conform datelor prezentate intr-un raport al Groupama, citat de NewsIn.

Groupama controleaza in Romania companiile Asiban, BT Asigurari si OTP Garancia si a anuntat ca a primit avizul Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) pentru fuziunea Asiban si BT Asigurari, astfel ca, la sfarsitul lunii septembrie, va opera pe piata cu brandul Groupama Asigurari.

Veniturile Grpoupama in Romania pe segmentul de asigurari de proprietate si accident au scazut cu 7,9% in primul semestru, in timp ce veniturile de pe segmentul de asigurari de viata si sanatate au scazut cu 38,6%. Pe segmentul asigurarilor auto, incasarile s-au redus cu 3%, in conditiile in care vanzarile de masini noi de pe piata romaneasca s-au injumatatit in primul semestru, precizeaza Groupama.

Cele trei companii controlate de Groupama in Romania - Asiban, BT Asigurari si OTP Garancia - au inregistrat anul trecut prime brute subscrise de peste 1 miliard lei (272,5 milioane euro), in crestere cu 17,8% fata de anul anterior.