Ursus Breweries va derula o oferta de cumparare pentru 3,73% din actiunile Bere Azuga controlate de micii investitori, oferind 1,61 milioane de lei pentru a controla integral producatorul de bere, potrivit NewsIn. Oferta, intermediata de Raiffeisen Capital&Investment, se va derula in perioada 3-23 septembrie.

In cadrul ofertei de cumparare, Ursus Breweries vrea sa achizitioneze cele 200.747 actiuni Bere Azuga pe care nu le detine, pentru care va plati 8 lei pe titlu.

Ursus Breweries controleaza in prezent 96,26% din capitalul Bere Azuga, dupa ce in perioada 24 iunie - 21 iulie a mai achizitionat 24,29% din titlurile cpmpaniei de la actionarii minoritari, cele mai multe actiuni apartinand fostului proprietar al companiei, Valerii Moraru.

Bere Azuga a afisat pentru primul trimestru al acestui an pierderi de 7 milioane de lei, mai mici cu 28% fata de cele din primele trei luni din 2008, pe fondul scaderii cifrei de afaceri cu 87%, la 3,6 milioane lei.

Ursus Breweries, subsidiara a SABMiller plc, este unul dintre cei mai mari producatori de bere din Romania. Compania are sediul central in Bucuresti si detine patru fabrici de bere in Cluj Napoca, Timisoara, Buzau si Brasov, avand peste 1.500 de angajati.