Agentia de evaluare financiara Standard & Poor's a majorat de la "B" la "B+" ratingul de credite pe termen lung al companiei petroliere Rompetrol Group, ca urmare a injectiilor de capital realizate de compania mama KazMunayGaz, arata un comunicat al agentiei de rating citat de NewsIn. Perspectiva ratingului este stabila.

Perspectiva stabila reflecta opinia Standard & Poor's ca recentele ajutoare primite de la compania mama vor acoperi marile nevoi de finantare ale Rompetrol, inclusiv afluxul negativ de capital operational.

De asemenea, "majorarea ratingului indica o posibilitate mai mare ca grupul KazMunayGaz sa continue sa ofere o sustinere extraordinara grupului Rompetrol", a declarat Karl Nietvelt, analist Standard & Poor's. "Perspectiva stabila este bazata pe opinia ca lichiditatile Rompetrol s-au imbunatatit semnificativ si pe posibilitatea sprijinului continuu din partea KazMunayGaz", a mai spus Nietvelt.

Compania mama a Rompetrol Group, KazMunayGaz, a injectat capital aditional in cadrul Rompetrol, ale carei principale active operationale se afla in Romania. In aceasta luna, KazMunayGaz a oferit grupului Rompetrol un avans de 500 milioane de dolari.