Compania aeriana low-cost SkyEurope a anuntat marti ca si-a suspendat "cu efect imediat" toate operatiunile, informeaza Novinite. Bursa de la Viena a suspendat tranzactionarea actiunilor companiei slovace inainte de debutul sedintei de marti.

Intr-un mesaj postat pe site-ul sau, compania ii sfatuieste pe pasagerii care au achizitionat bilete cu ajutorul cartilor de credit sa solicite returnarea banilor pentru zborurile neefectuate cu aparatele SkyEurope de la emitatorii de carduri.

SkyEurope a precizat, de asemenea, ca pasagerii care au cumparat bilete prin alte modalitati de plata (cash, transfer bancar etc.) nu isi vor primi banii inapoi.

De asemenea, operatorul aerian afirma ca pasagerii care trebuie sa se intoarca cu zboruri ale companiei vor trebui sa-si cumpere, pe propria cheltuiala, bilete la o alta companie, iar cei care si-au rezervat bilete prin intermediul unei agentii de turism trebuie sa discute mai intai cu aceasta.

SkyEurope a inceput sa opereze zboruri incepand din 2002. Compania, care are o flota de 12 avioane Boeing 737, a zburat spre 38 de destinatii in 19 tari europene. Justitia slovaca a numit un administrator special care sa evalueze compania, acesta ajungand la concluzia ca operatorul aerian nu dispune de fonduri suficiente.

Compania a inregistrat anul trecut pierderi de aproape 20 de milioane de euro.